Senderisme i esport

La Ribera Salada, per la banda de ponent, i el Riu Cardener, per llevant, ofereixen indrets ídilics per refrescar-se i també, en algun dels seus afluents, es pot practicar el descens de barrancs.
Les característiques geogràfiques de la zona també permeten realitzar altres esports com la pesca, la caça o el golf de muntanya i, sobretot, passejades o recorreguts en bicileta al llarg de tot el municipi.
Lladurs és atrevesat pel GR-7 i compta també amb el Camí dels Bons Homes i l’antic Camí Ramader. Són rutes de gran bellesa que us mostraran la riquesa del nostre patrimoni artístic i natural.

El Camí dels Bons Homes. Des del segle X fins el segle XIV, es va expandir per tota la zona d'Occitània (sud de la França actual) una creença religiosa anomenada catarisme. Els càtars, anomenats també bons homes o perfectes, era gent de rígida moral, que rebutjaven tota riquesa i repudiaven l'església catòlica, l'Antic Testament i el sistema feudal del moment; per això foren considerats heretges i perseguits durant tres segles per l'Inquisició, una croada que els portà pràcticament a l'extermini. Després de la defensa de Montsegur (segles XIII i XIV), els càtars que quedaren emprengueren una migració cap a terres catalanes tot travessant el Pirineu. El Camí dels Bons Homes, rememora les rutes de migració d'aquests homes fugitius que buscaren refugi a casa de nobles catalans. Aquest camí es pot recórrer a peu, a cavall i, en la majoria dels trams, en bicicleta de muntanya.

Els camins ramaders són camins públics per on discorre o ha discorregut tradicionalment el trànsit ramader. Aquests camins tenen un paper clau en el medi natural al servir com a eixos de connexió entre ecosistemes diferents, fomentant la biodiversitat de les espècies, i actuant com un corredor ecològic de patrimoni públic format pels centenars de quilòmetres que creuen Catalunya, amb un elevat valor turístic.

El GR-7. Es tracta del primer Sender de Gran Recorregut que es senyalitzà a l'Estat Espanyol (s'inicià el 1974). Parteix d'Andorra fins arribar a l'estret de Gibraltar. Es troba senyalitzat com la resta de Senders de Gran Recorregut, a partir de marques vermelles i blanques. En el municipi també es pot realitzar dues variants del GR-7:
- GR-7-5: Hostal del Pla, Pla de Riat, Olius i Solsona. Durada aproximada: 3.55 h. Distància: 15,9 km.
- GR-7-6: Solsona, Timoneda, Odèn i Sant Llorenç de Morunys. Distància: 21,9 km.







Ajuntament de Lladurs, Casa de la Vila, km 7,5. 25283 Lladurs-Solsonès. Tel. (+34) 973 48 15 55 - 973 05 90 31 - Fax (+34) 973 48 15 55 - Crèdits - Avís legal - Política de privacitat